Lauri ja Lasse Reitzin säätiö

Lauri Reitzin leski Maria perusti miehensä ja poikansa nimeä kantavan säätiön testamenttimääräyksellään vuonna 1971. Maria Reitz halusi säätiön perustamisella vaalia taiteesta ja antiikista kiinnostuneen miehensä asiantuntemuksella heidän yhteiseen kotiinsa keräämää taide- ja antiikkiesinekokoelmaa. Säätiön tarkoituksena on ylläpitää taidemuseota perheen entisessä kodissa Apollonkadulla sekä kartuttaa museon kokoelmia omaisuutensa tuotolla. Säätiöllä on lisäksi kansansivistystarkoitus, jota se toteuttaa pitämällä museota avoinna yleisölle ja ryhmille ilman pääsymaksua.

Säätiön hallitukseen tulee sääntöjen mukaan kuulua neljä jäsentä. Reitzin säätiön hallitukseen kuuluvat FM, KTM Jaana Cawén (puheenjohtaja), taidemaalari Antti Linnovaara (Suomen taideakatemian säätiön nimittämänä) ja asianajaja Risto Ojantakanen.

Säätiö on pyrkinyt hankinnoillaan täydentämään ja laajentamaan museon esine- ja taidekokoelmia. Säätiö seuraa aktiivisesti tarjontaa kotimaisella ja kansainvälisellä taide- ja antiikkikentällä. Kokoelmia kartutetaan tekemällä hankintoja sekä suoraan yksityisiltä tahoilta että huutokauppoihin osallistumalla.

Lukumääräisesti eniten säätiö on tehnyt hankintoja täydentämään maalaustaiteen ja antiikkihopean kokoelmia. Esimerkiksi lähes 200 teosta käsittävä maalauskokoelma on tänä päivänä yli nelinkertainen säätiön perustamisvaiheen kokonaisuuteen verrattuna. Viime vuosina on tehty merkittäviä hankintoja myös säätiön antiikkikello- ja asekokoelmiin.